å skyte seg selv i foten

av vaarloek

Jeg må slutte å ha tro på politikere bare fordi de er unge, kvinner eller nordlendinger (eller aller helst trippelkomboen: unge kvinnelige nordlendinger) Det eneste det gir meg når det viser seg at de (merkelig nok) er like dumme, ignorante og korttenkte som alle andre, er en større skuffelse enn om jeg hadde avskrevet dem med en gang.

Helga Pedersen, jeg håper ikke lenger du blir leder av Arbeiderpartiet, jeg håper ikke du får mer ansvar, jeg håper du tabber deg ut og blir avsatt, jeg håper du skammer deg når torsken har blitt fiska opp og villaksen i Tanaelva bare er et gammelt minne, jeg håper du skammer deg når dine barn spør hvorfor du lot det skje uten engang å innrømme at det skjedde.

Å skryte av at Norge ble kåret til «verdens beste fiskeriforvalter», som Helga så fint gjør i denne artikkelen, er som å skryte av at du havna i fengsel for å banke noen opp i motsetning til de andre som drepte noen; det er som å skryte av at du var den som bare sto på sidelinja og så på mens de andre mobbet; det er som å skryte over at du kan synge bedre enn disse:

Ganske tåpelig, med andre ord. Konkuransen er liksom ikke så himla stor, Helga! Å være best i klassen er bare en interessant egenskap når klassen består av en gjeng enere, og dét, kjære fiskeriminsiter, gjør ikke verden.

(og siden det er 17.mai idag, kan jeg jo poengtere at dette ikke ble skrevet for å kaste et negativt skinn over 17. mai. jeg elsker 17.mai, selv om denne stort sett forsvant i det altfor kjente «late som jeg leser til eksamen men egentlig bare henge rundt på nettet og kjede meg halvt ihjel»-syndromet.

tomlene opp til flaggvifting og bunader og marsjtakt uten militære og kongevink og hurra-meg-rundt-patriotisme, så lenge man er klar over at det ikke er en feiring av norges uovertruffenhet, bare kjærlighet til landet, folkene, språket, kulturen: de gode delene av norge, det som tross alt er fint med dette langstrakte, kronglete landet; ikke olja eller miljøpolitikken eller selvskrytet eller arrogansen eller mindreverdighetskomplekset eller konformiteten, men det andre; det det ikke alltid er så lett å sette ord på, så jeg skal ikke engang prøve, bare konstatere at det er der ute en plass)

P.S. Ja, Dagsavisen har en tåpelig tittel; dette handler ikke om at «sjøsamers sær inntresser» går foran miljøinteresser, det handler om at mennesker og menneskers, gjerne økonomiske, interesser alltid går foran miljøet: Profitten og korttenktheten vinner over naturen hver jævla gang, og jeg er så lei lei lei!

Reklame