hipp hipp

av vaarloek

hurra!

Kryss fingrene for at dette ikke er et klassisk tilfelle av å ta gledene på forskudd for så å bli skuffa. De grådige oljete fingrene til Staten og StatoilHydro bør holde seg langt langt langt unne nordnorsk farvann.

Hvorfor?

Fordi profitt over miljø er korttenkt og idiotisk. Det er å skyte seg selv i foten, faktisk. Det er så tåpelig at jeg ikke engang klarer å tenke hvordan jeg skal begrunne det (akkurat nå, i alle fall) fordi det for meg er en så åpenbar Sannhet; noe alle må se og skjønne uten å trenge å tenke og argumentere for det. Det er noe som bare er. Miljøet er det i lever i og det vi lever av, det som holder oss i live; gir oss det i trenger for å overleve.

Olje er ikke blant de tingene vi trenger for å overleve. Penger er heller ikke blant de tingene vi (strengt tatt) trenger for å overleve. Det er andre måter å bytte til seg tjenester og matvarer enn penger. Klart, vi lever ikke i et idealt samfunn eller i en ideal verden. Men det må da likevel være lov til å påpeke denne enkle, åpenbare sannheten. Eller?

Reklamer