«august is supposed to be like the hottest month, but it’s been raining every day»

av vaarloek

Vi satt på plaststoler rundt to plastbord ved bassenget i Normanton Park. Det var lørdag, jeg var 23 år og 1 dag og ikke på Couchsurf-piknik (couchsurferne i Singapore er en aktiv gjeng), slik planen var. Telefonen hadde, som tidligere nevnt, blitt ekstremt sær og anti-samarbedsvillig, så det var litt vanskelig (dvs «umulig») å få tak i folk, ergo ingen vits i å dra til East Coast Park på lykke og fromme. Derfor jeg tok taxi til Sophia, og tilbrakte ettermiddagen med å bla i magasiner, synge «random songs» og svømme i regnvær. Jeg hadde smurt meg inn med solfaktor tretti, fordi det var sol og jeg skulle på piknik, men da jeg endelig kom meg ut var sola erstatta av skyer. Og regn. Det regner hver dag! Sa jeg at jeg fikk en paraply i bursdagsgave?

Det regner nå, for eksempel. Du kjenner det før det kommer; lufta blir svalere, det blåser på en spesiell måte … det lukter til og med annerledes. Så kommer buldringa, den forsinkede hørbare effekten av kollisjonen mellom positiv og negativ elektrisitet. Det blir mørkere, med mindre det plutselig glimter til. Nesten litt hjemmekoselig, all den tid det faktisk er høst nå. På den nordlige halvkulen der jeg hører hjemme i alle fall.

Så det regner. Gjennom vindusrutene, sånne vindusruter som er lettere sotete, horisontale og bygd for å flippe opp og ned for lufting og innestengthet, gjennom disse rektangulæra rutene blåser sval luft inn, og lyden av regnet får meg til å ville slukke lyset og sove. Men det har akkurat blitt middagstid, og jeg sov bort hele formiddagen og ei forelesning (som uansett er tilgjengelig som webcast på Integrated Virtual Learing System – IVLE. De er glad i integrerte løsninger på NUS: Søkesystemet på biblioteket heter for eksempel LINC: Library Integrated Catalogue), enda jeg sto opp tidlig og svømte og fikk energi. Jeg vet ikke hva som skjedde, den forsvant visst like fort som den kom; kanskje drakk jeg for lite vann i går, kanskje la jeg meg for sent, kanskje var det en søvnig kombo.

ILLU (Integrated illustration)

Reklame