feberfantasier light

av vaarloek

jeg drikker for lite vann, går rundt og er lettere dehydrert, tisser mørkegult og skjønne ikke helt hvordan det kunne stemme all den tid jeg hadde helt i meg ca en og en halv liter vann før klokka seks. en og en halv liter, ja, det er jo bare en halvliter fra de nødvendige to, og jeg hadde jo drukket så mye, ei imsdalflaske er jo en og en halv liter og min var nesten tom.

hjernen min er ikke helt med. den surrer, mer enn vanlig. ei imsdalflaske er jo ikke mer enn en halv liter, og det er betraktelig mindre enn en og en halv. kanskje spiser jeg for mye karbohydrater og for lite flerumettet og enumette fett, for lite fettsyrer. fiber og karbohydrater. kanskje trenger jeg litt mer protein. så jeg laga linsestuing idag, med grønnsaker og olivenolje. E-V-O-O, selvfølgelig.

men jeg tenker på fisk igjen, akkurat som i fjor. det må være vinteren. mangelen på sol og d-vitamin (skjønt jeg burde ha ei lita oppbygde kvote der, etter et halvår i singapore og ei uke i egypt nå nettopp), tror jeg. eller kanskje bare en lengsel. jeg tror jeg vil nord igjen, og nord for meg er kyst, fisk, snø. lukta av hav, av sjarkene som la til på kaia med esker av åleglatt fisk og innmat til måsene. slog, kaller vi det.  feskeslog.

nå er det ingen sjarker som legger til kai lenger. ingen menn i oransje oljehyrer og svarte støvler. og skjegg, de hadde alltid skjegg virker det som. erkenordlendingen. kanskje har fantasien løpt litt av med meg, det er så lenge sia. man kan aldri stole helt på minnene sine, men de er nå som de er.

så jeg tenker på å spise fisk igjen. det er bare det at jeg prøvde ifjor, og det føltes feil. man kan ikke ta all verdens synder på seg, alle problemer, men likevel kunne jeg ikke rettferdiggjøre det for meg selv. en enslig protest mot en hel jævla råtten industri gjør kanskje ikke så mye fra eller til, men man skal kunne leve med seg selv og sine valg. og samtidig skal man kunne leve, ikke sant. denne følelsen av at kroppen trenger fisk, den har jeg aldri når det er sommer og sol, og aldri aldri om kjøtt. så hva er det med fisken? omega3, hjernehjelp?

kanskje linfrøolje er svaret. will give it a go.

kroppstemperatur 37 komma 6. lettere febersyk. gørr i halsen, i nesen, i lungene. fascinerende at man kan være gørrete og tørr i halsen samtidig. hurra for forkjølelse. gøy gøy gøy.