det finnes bare fine ting å skrive om

av vaarloek

det er en sånn dag i dag skrev Namra

og det er forsåvidt sant. det var en sånn dag. det vil si; det var en sånn søndag, du vet, den fineste dagen i uka, den dagen man kan bruke til hvasomhelst. jeg hadde overnattingsbesøk av barndomsvenninna mi, hun jeg har kjent lengst, og vi var begge hjertens enige om at vi hadde hatt den beste barndommen noen kunne ha. vi levde på et sted med magi overalt, vi lagde nye verdener i meterhøyt gress og i fjærsteinene, vandra i skogen, langs stier; det fantes ikke internett, det fantes ikke mobiler, vår verden var av stein og gress og mose, av hav og tang, ripsbærbusker, gulrotåkre, fjøs og et gammelt tre som står nesten nede i vannkanten, men tror det har slått rot på den afrikanske savannen.

vi drakk kaffe og spilte kinasjakk på Oslo Mekaniske, mitt nye andre hjem. ei venninne måtte dra, ei anna kom til. mer kaffe, påfyll i gamle kopper, ansiktsmaske på nyrensa ansiktshud (babyhud nå, takk til Lush (og litt til den arktiske kulda som endelig har takk for seg), Grease på Spotify og Youtube, hangout på rommet, The Smiths/Morrissey på Revolver og før det diska Morten opp bluegrassbonanza med youtube-klipp fra konserten jeg virkelig burde ha fått med meg på fjorårets by:Larm:

Gammalgrass.(sjekk for all del ut linken og finn «Basket Case.» nydelig!)

og det er bare en måned til det er by:Larm på nytt. det vil si at det snart er et år siden jeg blei frastjelt kamera og telefon, på en av de mer skjebnesvangre byturene jeg har tatt. et helt år uten ordentlig kamera. fyfan. men snart sitter jeg her med et nytt ett. forhåpentligvis allerede i morra. da kan Tromsø dokumenteres digitalt på noe annet enn mobilen.

Tromsø, ja. der er jeg snart. plutselig lander vi i Giæverbukta. det er formiddag, jeg tar bussen inn til byen. lufta er frisk, fjell på alle kanter. jeg gleder meg. jeg har gledet meg så lenge at jeg nesten ikke gleder meg lenger engang. det er som når du er overtrøtt; du er ikke lenger trøtt, du er bare våken på en klein måte. litt frysen og kald, men gira inni deg likevel. jeg vet det blir ei bra uke.

jeg tror det blir et bra liv.

Reklamer