reprise, ikke egentlig

av vaarloek

dette ligner litt på forrige helg, bare minus larmen. jobb i dag tidlig, jobb i kveld. statistjobb på jessheim i morgen, grytidlig, jobb på kvelden (utsolgt DumDum, så det blir sikkert chill …), jobb på lørdagkveld, same procedure as friday. jess. det ligner litt på forrige helg, bare minus larmen og nachspielutsiktene. så da ligner det vel egentlig ikke så mye likevel.

men jeg savner mandagene fra i høst. Jakten på tv, fullsatt kjøkken. hva skjedde? OL har ikke samme samlende virkning. i alle fall ikke TV2 hjelper deg. kanskje Farmen kommer og tar over, men like kleine stunder som Jakten 09 kommer neppe igjen på tv. ever.

og jeg prøver å si noe nå, men øynene er for trøtte, hodet for slitent, jeg vil aller helst bare sove, det er så altfor ofte at jeg aller helst bare vil sove, man trenger ikke stresse da, ikke ta telefonen, ikke ordne noe, ikke være i verden, man kan være et anna sted og det er ofte mye artigere der, og er ikke det egentlig ganske teit, at livet ofte er artigere i drømme? så lenge man sover såklart. når man våkner har man ingen å le av alt det artige med, så da kan det være det samme, da er det kjedelig igjen.

det er kanskje det beste argumentet for å ikke sove og ikke drømme, men heller gjøre noe, et eller anna, noe teit, noe morsomt, noe kjedelig, bare sammen med noen, så man kan snakke om det og le av det etterpå, og etablere internhumor og ikke trenge legge ut lange forklaringer om hvorfor noe er morsomt, for det skjønner man jo med en gang, man var jo der sammen, man ler av det ilag.

og så ler man av det etterpå også. danser litt rundt i stua. latterkrampeanfall, som om man var ti år gammel igjen og ikke klarte å slutte å le, ikke engang i timen på skolen, man lå på golvet nesten og rulla av latter, til og med da man var tretten-fjorten, det var så vanskelig å slutte, hele magen rista innvendig, alle innvollene ble kilt av hjernen som fant et eller annet fantastisk morsomt, og det er så bra, det er så bra å le og å ha det gøy, det er det beste med livet, det er der du finner meningen med det hele; i latteren, i gleden.

og i en kopp kakao før jobb.

Reklamer