back in 07

av vaarloek

det er fire år siden:

jeg satt på kjøkkenet, eller aller mest på rommet mitt, med pc-en på det utslåtte skatollbordet, og skrev på eksamener i litteraturvitenskap. jeg hadde begynt å bruke mediamonkey i stedet for itunes etter at pc-en min hadde kræsja litt og blitt re-installert og var fresh igjen. jeg hadde lasta ned musikk, jeg tror det var på oink. om igjen og om igjen hørte jeg på Säkert!, Sol Seppy, Mùm. det var mai, juni. nesten sommer, varmt.

nå er det mai, nesten sommer, ganske varmt, i nordnorske standarder i alle fall. jeg hører på Säkert! igjen. skriver ikke eksamen, men likevel, det er nesten det jeg gjør. tror jeg heller ville skrevet eksamen. jeg kunne skrevet om en bok. sånn som jeg gjorde før. eller om litteraturteoretikere. om feministisk litteraturteori, om romantikken og Wuthering Heights, om Hegels estetikk, om Fedra. jeg kunne skrevet om Fedra. jeg kunne skrevet om Vanære.

skam. bringe skam over. vanære. miste ansikt. hvordan kan man miste ansikt? jeg ser alltid for meg at huden løsner, preller av og faller på bakken, når noen sier «miste ansikt», det er det jeg ser for meg.

eventuelt et ansikt som måper. veldig.

og rødmer.

Reklame