imens, i Harstad

av vaarloek

det har vært 17. mai, den beste dagen jeg vet, i alle fall når jeg er i Oslo og det er fint vær og folk i gatene og alle vifter med flagg og roper hurra og vi sniker oss inn i toget for å vinke til Kongen, og ja, jeg har alltid vært patriot, jeg elsker landet, jeg elsker Norge, jeg liker til og med å ha en kongefamilie, enda så hyklersk det er av meg, for aller meste elsker jeg jo rettferdighet og likestilling, likeverd, like muligheter, men jeg elsker å ha en kongefamilie, jeg elsker å kunne snike meg inn i barnetoget eller borgertoget i Oslo for å gå, småspringe opp Karl Johan med flagget i ene handa og vifte på det, jeg blir et barn på 17. mai, det er sant, og etterpå slapper vi av litt, finner litt mat og skifter, så drar vi til Kubaparken, har med oss øl, vin, så er det fest på Blå, det er sånn det har vært de siste årene (bortsett fra i fjor, da jobba jeg hele dagen og så toget gå forbi langt der nede på Youngstorget, langt ned fra 11. etasje der jeg sprang rundt med mat og dessert og magetaske med penger), men ikke i år, i år var jeg hjemme i Harstad, det var ikke sol (men det var det dagen før, og dagen etter) og jeg var ikke i nærheten av toget, hørte ikke et eneste korps marsjere forbi, hørte ikke en eneste marsjtakt en gang, satt hjemme og pussa nesen og hosta og manna meg opp til å dra en tur til byen, for bunaden var klar og skjorta var strøket, og ei ny sølja var kjøpt inn (for vi finner ikke den gamle, den som er tretti år og har blitt forlagt et sted, jeg skylder på veggdyrpesten fra i fjor, da alt ble omkalfatra), så det var for dumt å ikke bruke den, ikke få vist meg fram i bunad, enda jeg hadde våkna med litt feber (37,5).

så jeg dro en tur til byen. klokka tre. #facepalm. alt er over da. men jeg fikk sagt hei til litt folk, i alle fall. fikk sett sukkerspinn og søndertråkkede heliumsballonger. så dro jeg hjem, spiste potetgull og streama serier.

i dag er det 18. mai. onsdag. på lørdag drar jeg til Marokko og blir borte i ei uke. nede i bukta har noen tatt ut kajakkene og ror ut mot fjorden. jeg hører på spillelista jeg laga til Kunst&Kaffe. kommer til å være fornøyd med den i lang, lang tid.

så fornøyd at du kan finne den her, faktisk. på Spotify, altså: Kunst&Kaffe

Reklame