det er sommer, det er ting på gang

av vaarloek

og nå: LIBYA

denne sommeren, den føles virkelig virkelig, gjør den ikke? betydningsfull. hendelsefull. som om det er trangt, som om det ikke er plass til alt i løpet av én sommer. slag i slag.

sulten på Afrikas Horn. #Norwayattacks. #Londonriots. Syria. USA som nesten gikk konkurs. Børsfall. Bomben i Israel. Rakettene fra Gaza. Luftangrepene mot Gaza. Togulykken i Kina. Flystyrten i Canada. Stormen i Belgia. Libya.

alt jeg har glemt. alt jeg ikke vet om.

katastrofe på katastrofe. mennesker fucker hverandre. naturen fucker oss. vi fucker naturen. foreldrene mine var på bærtur, fant pappas solkrem som de mista for to år siden. plastflaske. de lot den ligge. jeg  kjefta. men til slutt tror jeg naturen vinner. vi forsvinner, og det de kommer til å finne, om det finnes noen etter oss, er  plasten. til slutt finner de plasten. og søpla vår. ruinene overgrodd av trær og planter. under jorda står gule containere med dødningehoder og atomsymbolet på. kanskje en gaffel, kanskje en statue. og plasten flyter rundt i en sirkel i Stillehavet. rundt, og rundt, og rundt.

men nå: ryktene om en skutt og drept Gaddafi. livvaktene som har overgitt seg. jeg vet ikke hva som er sant, men opprørerne har inntatt Tripoli. noe stort skjer. det er sommer, 2011. noe stort skjer, igjen.

 

Reklame